Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα

by Romina
38 λεπτά
Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Πρέπει να πραγματοποιείται συντήρηση στον ηλιακό θερμοσίφωνα ;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μία συσκευή την οποία χρησιμοποιούμε ευρέως στην χώρα μας. Γνωρίζοντας τα οφέλη της εγκατάστασης ηλιακού , οφείλουμε να γνωρίζουμε και την αναγκαιότητα συντήρησης, η οποία πρέπει να γίνεται κάθε δύο χρόνια περίπου. Σκοπός μας είναι να διατηρηθεί όσον το δυνατόν περισσότερο γίνεται η διάρκεια λειτουργίας αλλά και η απόδοση του ηλιακού. Το χρονικό διάστημα το οποίο πρέπει να γίνεται η συντήρηση διαφοροποιείται ανάλογα τα έτη σωστής χρήσης. Τέλος, είναι μία διαδικασία που πρέπει να πραγματοποιείται πάντα από εξειδικευμένο συνεργείο το οποίο παρέχουμε σαν εταιρεία.

 

Τί αλλαγές πραγματοποιούνται στην συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα ;

Κατά την επίσκεψη μας στο χώρο σας , πραγματοποιούνται τρεις βασικές αλλαγές υλικών. Το ανόδιο μαγνησίου , η αλλαγή αντιψυκτικών υγρών , η αλλαγή της φλάντζας και τέλος της αντίστασης. Ωστόσο η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή , αλλιώς θα την έκανε κάθε ιδιώτης μόνος του. Ας αναλύσουμε την διαδικασία όσο πιο απλά γίνεται ώστε να είναι απολύτως κατανοητή από όλους . Η συντήρηση χωρίζεται σε δύο τμήματα. Ο εξωτερικός έλεγχος και ο εσωτερικός.


Εξωτερικός έλεγχος :

 Με την επίσκεψη των τεχνικών μας , ελέγχεται το καζάνι αν έχει εξωτερικές φθορές. Βασικά παραδείγματα είναι η παρουσία κάποιας διάβρωσης (γνωστή σε όλους ως σκουριά) είτε διαρροή (μικρής ή μεγάλης ποσότητας ). Στα καζάνια υπάρχει μία βαλβίδα ασφαλείας τοποθετημένη στην παροχή κρύου νερού. Αυτή η βαλβίδα έχει σκοπό την αποτροπή σκασίματος του καζανιού. Δηλαδή σε στιγμές όπου η πίεση του νερού είναι υψηλή ,η βαλβίδα αφαιρεί σταγόνες νερού ώστε να μειωθεί η πίεση που δημιουργείτε εντός της δεξαμενής. Τέλος ελέγχονται οι συλλέκτες ηλιακής ακτινοβολίας.

 

Εσωτερικός έλεγχος :

 Έπειτα από την ολοκλήρωση του εξωτερικού ελέγχου , ακολουθείτε η διερεύνηση πιθανών προβλημάτων στο εσωτερικό τμήμα του καζανιού. Γι’ αυτό ανοίγεται το καζάνι, το οποίο καθαρίζεται άριστα από υπάρχοντα άλατα. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της συντήρησης διότι με την παρουσία αλάτων είναι πολύ πιθανό να καταστραφεί το καζάνι. Εκτός από τον καθαρισμό της δεξαμενής μας από τα άλατα αλλάζεται και το ανόδιο μαγνησίου. Είναι μία ράβδος συγκεκριμένων διαστάσεων η οποία με το υλικό της , αποτρέπει τις διαβρώσεις των μεταλλικών στοιχείων. Ένα βασικό εξάρτημα που χρησιμοποιεί η τεχνολογία του ηλιακού , είναι η αντίσταση. Η αλλαγή της αντίστασης μας εξασφαλίζει την αρμονική λειτουργία με την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Αφού έχουν ελεγχθεί και έχουν αλλαχθεί τα προαναφερόμενα προϊόντα , ελέγχεται και η φλάντζα. Το συγκεκριμένο εξάρτημα , βρίσκεται πάνω στην αντίσταση με σκοπό την αποτροπή διαρροών και αυτό επιτυγχάνεται με το υψηλής ποιότητας λαστιχένιο προϊόν κατασκευής .

 

Η τελευταία διαδικασία που πραγματοποιείται , είναι η συμπλήρωση υγρών. Η χρήση αντιψυκτικού υγρού είναι αναγκαία και τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Με την σωστή ποσότητα επιτυγχάνεται η ορθή απόδοση του ηλιακού μας. Βασική λειτουργία του αντιψυκτικού υγρού είναι ότι τους χειμερινούς μήνες προστατεύοντας της σωληνώσεις και τους συλλέκτες μας από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η συντήρηση του ηλιακού είναι μία απλή καθημερινή διαδικασία για εξειδικευμένα συνεργεία. Ακολουθώντας τις οδηγίες του συνεργείου μας , σίγουρα θα έχετε την βέλτιστη απόδοση στο ηλιακό σας αλλά και την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του.